Oslo Børs åpner opp

Norsk Hydro stiger etter fremleggelsen av kvartalstall, mens en annen aksje smeller opp nesten 20 prosent.

Etter 20 minutters handel står hovedindeksen i 878,42 poeng, opp 0,01 prosent.Det er hittil omsatt aksjer for 402 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen ned 0,12 prosent til 72,97 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,13 prosent til 67,80 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 73,67 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Oljeprisfallet kommer ettersom fokuset i markedet har blitt skiftet mot bekymringer om overtilbud, skriver TDN Direkt.- Iran har nøkkelen for oljebalansen de kommende månedene, sier analytiker Stephen Brennock i PVM Oil Associates til The Wall Street Journal.Brennock peker på at Irans oljeeksport er usikker fremover som følge av gjeninnføringen av USAs sanksjoner.Equinor faller 0,94 prosent til 211,20 kroner.Norsk HydroNorsk Hydro melder om et resultat  etter skatt på 2,07 milliarder kroner i 2. kvartal 2018, mot 1,56 milliarder kroner i samme periode året før. Resultat etter skatt var ventet til 1,67 milliarder kroner.Resultat per aksje ble 1,03 kroner, mot 0,73 kroner ved samme korsvei i fjor. Forventningen her var 0,82 kroner. Driftsinntektene beløp seg til 41,25 milliarder kroner, sammenlignet med 24,59 milliarder kroner i 2. kvartal 2017. Det var ventet driftsinntekter på 40,01 milliarder kroner.Norsk Hydro stiger 2,58 prosent til 47,0 kroner.IdexJinco Universal har integrert fingeravtrykksensorer fra Idex i sine biometriske kort til forskjellige formål, deriblant betaling og identifisering.- Jinco er en ledende pioner innen smartkortintegrering og vi er veldig stolte av de har valgt å integrere fingeravtrykkssensoren i deres dobbel-grensesnitt biometriske kort, sier konsernsjef Stan Swearingen i Idex.Idex smeller opp 19,23 prosent til 4,0 kroner.Havila Shipping og Reach Subsea Havila Shipping og Reach Subsea har inngått en treårig kontrakt.Kontrakten er for fartøyet «Havila Harmony» med mulighet for forlengelse i to perioder hver på ett år.Havila Shipping er opp 2,40 prosent til 9,40 kroner, mens Reach Subsea stiger 5,31 prosent til 2,58 kroner.