Oslo Børs åpner opp

PGS topper taperlisten etter Ferd-salg, mens to andre oljeaksjer får seg et løft.

Etter 10 minutters handel står hovedindeksen i 892,05 poeng, opp 0,06 prosent.Det er hittil omsatt aksjer for 323 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er tirsdag morgen ned 0,33 prosent til 74,72 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,40 prosent til 69,85 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 74,88 dollar fatet ved børsslutt i Oslo mandag.Oljeprisen faller litt tilbake etter at en Reuters-undersøkelse viste at Opec økte produksjonen i juli med 70.000 fat per dag til 32,64 millioner fat per dag, skriver TDN Direkt.Produksjonsøkningen er i tråd med kartellets lovnader om å redusere tilbudsinnstramningene i kjølvannet av bortfallet av iransk oljeproduksjon som følge av sanksjoner fra USA.På en pressekonferanse mandag sa USAs president Donald Trump at han er villig til å møte Irans president Hassan Rouhani «når som helst», uten krav om diplomatiske forsikringer i forkant.Equinor stiger 1,03 prosent til 214,80 kroner.PGSDet Johan H. Andresen-kontrollerte investeringsselskapet Ferd har intensjon om å selge opp til 20 millioner aksjer i Petroleum Geo-Services , tilsvarende rundt 5,9 prosent av utestående aksjer, ifølge en børsmelding mandag ettermiddag. Kursen ble 40 kroner og Ferd måtte følgelig gi en rabatt på 6,8 prosent for å bli kvitt aksjene mandag kveld.PGS blir straffet med et kursfall 8,16 prosent til 39,41 kroner, og topper dermed taperlisten.Aker BPAker BP kjøper lisensportefølje  bestående av 11 lisenser fra Total for 205 millioner dollar, tilsvarende om lag 1,67 milliarder kroner.Porteføljen inkluderer fire funn med netto utvinnbare ressurser på 83 millioner fat oljeekvivalenter.Aker BP stiger 1,47 prosent til 289,60 kroner.DNODNB Markets oppgraderer sin anbefaling på DNO-aksjen  til kjøp fra hold og oppjusterer samtidig kursmålet til 18,4 kroner pr aksje fra tidligere 16,3 kroner pr aksje.Kursmålet ligger dermed 15 prosent over mandagens sluttkurs på 16 kroner. Aksjen stiger 4,81 prosent til 16,75 kroner, og topper i skrivende stund vinnerlisten.AxactorAxactor har inngått en avtale med Sareb for kjøpet av «Navia»-prosjektet - en portefølje med misligholdte lån i Spania.Utestående balanse for porteføljen er på rundt 2,3 milliarder euro fordelt på 4.000 krav, men med driftsinvesteringer under ti millioner euro.Axactor stiger 0,34 prosent til 23,30 kroner.