Pilen peker opp på Oslo Børs ved lunsjtider fredag, og hovedindeksen står i 891,74 poeng, opp 0,95 prosent.Så langt er det blitt omsatt aksjer og egenkapitalbevis for om lag 1,6 milliarder kroner. Oljegigantene klatrer og løfterBrent-oljen er så langt ned 0,05 prosent til 75 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,33 prosent til 69,38 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 74,07 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.Oljeprisen er stabil fredag etter tre dager med oppgang, og får ifølge Reuters fremdeles støtte av Saudi-Arabias midlertidig stans av all oljeshipping gjennom den strategiske Rødehavet-skipningsveien Bab al-Mandeb-stredet etter et angrep på to oljetanker av Houti-milits onsdag morgen.Volumene som normalt sendes gjennom Bab al-Mandeb-stredet vil dermed sendes rundt Afrikas Horn, hvilket betyr lengre frakttid, meler TDN Finans.- Traderne som er tett på markedet vil være oppmerksomme på at dette ikke er bortfall av tilbud, men det vil få en effekt på flyten og timingen, sier analytiker Richard Mallinson i Energy Aspects, ifølge Wall Street Journal.Ifølge avisen anslår Commerzbank at rundt 4,8 millioner fat olje transporteres gjennom stredet hver dag.
Store selskaper som Equinor og AkerBP klatrer henholdsvis 1,14 og 2,11 prosent til 213 og 290,4 kroner per aksje. DNO løftes opp 1,51 prosent til 15,85 kroner. Idex-aksjen er i skrivende stund opp 18,04 prosent til 4,52 kroner, og på en måned er aksjen opp 94,81 prosent. Kongsberg Automotive-aksjen klatrer 10,46 prosent til 10,56 kroner. 
Aksjene er blant de mest omsatte på Oslo Børs ved lunsjtider. Giganthopp for Idex - nærmer seg doblingTeknologiselskpaet Idex' sine fingeravtrykkløsninger skal benyttes i biometriske smartkort av en bank i Midtøsten.Det melder selskapet fredag.Aksjerush etter kvartalstallKongsberg Automotive slapp tall for andre kvartal i morges.Resultat etter skatt ble 4,2 millioner euro i kvartalet, mot 2,9 millioner euro i fjor.Resultat per aksje endte på 0,01 euro, mot 0,01 euro i samme kvartal i 2017.Kongsberg Automotive venter en omsetning på om lag 260 millioner euro i 3. kvartal 2018, ifølge selskapets kvartalsrapport fredag.De underliggende forutsetningene for utsiktene er at det ikke er noen vesentlige endringer i markedsforholdene og valutakurser, og selskapet velger dermed å gjenta guidingen kommunisert i forbindelse med den årlige generalforsamlingen i 2018, opplyses det.