PMI-tall innfrir i USA

Trader Peter Tuchman works on the floor of the New York Stock Exchange, Monday, March 5, 2018. Banks and technology companies are leading U.S. stocks lower in early trading on Wall Street. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew

SJeføkonom om «skarpe» tall.

Endelige tall fra Markit viser at innkjøpssjefsindeksen (PMI) for tjenesteytende sektor i USA kom inn på 56,5 i juni.Dermed er den uendret fra den foreløpige noteringen på 56,5 - som ifølge vår makrokalender også var forventningen nå.Mai-noteringen var 56,8.Markit karakteriserer aktivitetsveksten som skarp i juni, og juni-noteringen er den nest høyeste siden april 2015.- Tallene gir støtte til indikasjoner om at vekstmomentumet i økonomien tar tatt seg betraktelig opp siden 1. kvartal, sier sjeføkonom Chris Williamson i en kommentar. Mer om PMI-tall fra hele verden finner du her.