Protector: - Klart vi er misfornøyd med kvartalet

Torsdag kveld la Protector Forsikring frem et teknisk resultat som havnet nær null. Konsernsjefen er ikke fornøyd.

Ivan Kverme

-Klart vi er misfornøyd med kvartalet, dårlig teknisk lønnsomhet er en utfordring i forsikring. Det et er klart vi synes det er svakt kvartal. Samtidig som er det noen elementer som vi er fornøyde med som volumsiden og investeringsområdet, sier administrerende direktor i Protector Forsikring, Sverre Bjerkeli, til TDN Direkt. Protector Forsikring meldte torsdag kveld om et resultat etter skatt på 53,8 millioner kroner i 2. kvartal 2018, mot 165,0 millioner kroner i samme periode i fjor.Teknisk resultat ble 0,8 millioner kroner, mot 69,6 millioner kroner året før.Under presentasjon beskrev Sverre Bjerkeli selskapets netto combined ratio på 99,5 prosent i andre kvartal 2018 som "veldig, veldig dårlig", og annonserte prisøkninger før fjerde kvartal 2018 og første kvartal 2019. Disse ventes å få full effekt fra starten av 2019.Uaktuelt å heve priseneHan presiserer at det vil kun være prisoppgang i markedene som går dårlig, og at det ikke overhodet er aktuelt å heve prisene overalt.- Kun de geografiske områdene og de kundene som leverer mye skader, får målrettede tiltak og i noen områder i Norge og Danmark vil det komme noen generelle prisøkninger, sier Bjerkeli.Protectors langsiktige mål på combined ratio på rundt 92-94 prosent endres ikke som følge kvartalsresultatet, og Bjerkeli mener en combined ratio på 94 prosent vil gi en god egenkapitalavkastning for aksjonærer.Fornøyd med markedsandel, men ser fortsatt vekstpotensialeFor Norge er Bjerkeli fornøyd med markedsandelen på rundt 25 prosent, og sa under presentasjonen at å fange ytterligere markedsandeler med fortsatt lønnsomme priser vil være veldig vanskelig.Ellers ser han et stort vekstpotensial i de andre skandinaviske landene samt Storbritannia, og er ikke særlig bekymret for brexits betydning for Protectors virksomhet.- Vi har mye å gå på i Sverige, Danmark, Finland, i Storbritannia. Vi forventer ikke mye utfordringer fra brexit, hverken om den blir hard eller myk, og kanskje marginalt er det en fordel fordi andre internasjonale aktører vil kanskje trekke seg ut, avslutter Bjerkeli.Frontkollisjon på børsInvestorer ser ikke noe lyspunkt i rapporten fra Protector.Protector Forsikring-aksjen stuper 26,94 prosent til 48,95 kroner. Siden toppen på 97 kroner, og en børsverdi på knappe 8,4 milliarder kroner den 25. januar i år, har aksjen da falt 48,6 prosent.På det meste har aksjen vært ned 29 prosent fredag.Det hadde da barbert bort knappe 1,7 milliarder kroner av børsverdien, som torsdag var på 5,8 milliarder kroner.For største aksjonær i Protector, Stenshagen Invest, var verdien ned med hele 119 millioner kroner på det verste fredag.For Protector-sjefen, Sverre Bjerkeli, har det også være en tung dag. På det verste var verdien av aksjene hans ned 61,8 millioner kroner.Aksjen har også hatt det tungt i hele år og er så langt ned 48 prosent.