Questerre-rally og Rec-overraskelse på grønn børs

Torsdag klatret hovedindeksen på Oslo Børs 0,18 prosent før den sluttet på 875,70 poeng.Totalt ble det omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 3,9 milliarder kroner.Store selskaper som Equinor og Marine Harvest la på seg henholdsvis 0,99 og 1,37 prosent mens DNB falt 0,54 prosent.FTSE-indeksen steg 0,08 prosent mens DAX- og CAC 40-indeksen faller med henholdsvis 0,74 og 0,56 prosent en time før stengetid i Europa.Dollaren fortsatte å vise styrke. EURUSD sto torsdag i 1,1610, tilsvarende en dollarstyrkelse på 0,27 prosent.- Sentimentet akkurat nå taler veldig for å kjøpe dollar. Den er positivt korrelert med risikoappetitt, og risikoappetitten får støtte av den amerikanske resultatsesongen, og våre kunder har en sterk forestilling om at det finnes ytterligere rom for forbedringer, sa valutastrateg Manuel Oliveri i Crédit Agricole til Reuters.OljeprisenTorsdag steg brent-oljen 0,73 cent til 73,63 dollar, og lettoljen steg med 1,28 prosent til 68,62 dollar ved stengning på Oslo Børs.Til sammenligning ble et fat brent-olje omsatt for 71,40 dollar fatet ved børsslutt onsdag.REC SiliconREC Silicon meldte om et resultat etter skatt på minus 374,4 millioner dollar i 2. kvartal 2018, mot minus 62 millioner dollar i samme periode i fjor.Det enorme tapet skyldes en nedskrivning på 340 millioner dollar, tilsvarende 2,8 milliarder kroner.- I går handlet Rec Silicon på P/B 0,5x, nå handler den på 1,7x, dette til tross for 15 prosent kursnedgang i dag. Nok et selskap som har overstated inntjening (eller understated tap i dette tilfellet) og skriver ned EK (egenkapitalen, red. anm) med 74 prosent, skriver Odin-forvalter Thomas Nielsen på sin twitter-konto.Justert EBITDA kom inn på minus 9,6 millioner dollar, mot 1,3 millioner dollar året før. Her hadde Pareto Securities ventet minus 17 millioner dollar. Dermed overrasket Rec positivt operasjonelt.Aksjen var på et tidspunkt ned 15 prosent, men hentet seg kraftig inn og endte på 0,8075 kroner, ned 2,12 prosent.PGSPGS meldte om et resultat etter skatt på 10,4 millioner dollar i 2. kvartal 2018, mot minus 32,2 millioner dollar i samme periode i fjor.Ifølge TDN Direkt var det ventet et resultat etter skatt på minus 12 millioner dollar.Driftsinntektene kom inn til 239,7 millioner dollar, sammenlignet med 240,5 millioner dollar i 2. kvartal 2017.- Våre kontrakter i andre kvartal var i hovedsak knyttet til fullføring av kontrakter påbegynt i første kvartal på Afrikas vestkyst. Det marine-markedet fortsetter å forbedre seg, men er fortsatt utfordrende. Det er oppmuntrende at vårt estimat for den totale verdien av bud og "leads" for kontrakter er på det høyeste nivået på mer enn tre år, skrev PGS i rapporten.Aksjen endte på 39,96 kroner, opp 1,83 prosent på dagens tredje sterkeste volum. TGS ble trukket ned 1,29 prosent til 314,80 kroner.B2 HoldingStyreleder Jon Harald Nordbrekken i B2Holding kjøpte onsdag, gjennom Valset Invest, 250.000 aksjer i B2Holding til snittkurs 16,65 kroner per aksje, ifølge en børsmelding.Han betalte dermed 4.162.500 kroner for aksjene.Etter transaksjonen eier Jon Harald Nordbrekken og tilknyttede 27.088.496 B2Holding-aksjer.Aksjen hoppet til 17,38 kroner, opp 4,70 prosent.Subsea 7Subsea 7 har mottatt en «sizeable» kontrakt for offshore transport og installasjonsarbeid, ifølge en børsmelding torsdag.En «sizeable» kontrakt defineres av selskapet som 50-150 millioner dollar.Utførelse av arbeidet er planlagt for 2020, ble det opplyst i en melding.Aksjen endte opp 1,33 prosent, til en kurs på 122,15 kroner.Questerre EnergyQuesterre ble torsdagens vinner på Oslo Børs.6. juni foreslo regjeringen i Quebec nye regler som vil føre til forbud mot hydraulisk brudd. Et slikt forbud, hvis det blir implementert, vil hindre selskapet i å utnytte sine ressurser i området på en meningsfull måte.Forslaget fikk en 45 dagers høringsfrist som er i ferd med å gå ut. Aksjen kan ha steget på forventninger før utløpet av fristen.Vi minner om at valget i Quebec finner sted i starten av oktober. Dette kan også påvirke utfallet av prosessen.Questerre-aksjen bykset til 3,29 kroner, opp 11,53 prosent.