Rec-sjefen: Utelukker ikke nedleggelse

Nedturen fortsetter for Rec. Nå utelukker ikke Tore Torvund at Moses Lake-anlegget kan bli lagt ned.

Eivind Yggeseth

REC Silicon meldte mandag at de nedbemanner Moses Lake-anlegget med 40 prosent, og reduserer produksjonen med 25 prosent.Det sendte aksjen ned 16,59 prosent på Oslo Børs. - Vi har ikke vært i stand til å komme inn i det kinesiske markedet, og i dette landet ligger 90 prosent av våre kunder, sier Rec-sjefen, ifølge DN. Nedbemanningen vil påvirke rundt 100 ansatte på tvers av selskapet, og er ifølge meldingen et direkte resultat av den pågående handelskonflikten mellom Kina og USA. Grunnet denne konflikten har selskapet ikke vært i stand til å entre sitt kritiske Kina-marked siden 2014.Handelskonflikten har ifølge REC Silicon forårsaket gjentatte reduksjoner i USA-virksomheten, og selskapet har nå besluttet å redusere sin produksjon ved Moses Lake til rundt 25 prosent av total produksjonskapasitet. Beslutningen er en respons på den nevnte handelskonflikten og en redusert etterspørsel etter silisium.- Vi er i en finansiell situasjon som gjør at vi ikke har så stor handlefrihet. Det vi gjør nå er å redusere bemanningen og kostnadene for å tilpasse oss den krevende situasjonen, sier Torvund.Torvund utelukker ikke at en full nedleggelse av Moses Lake-fabrikken kan bli en utfall.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker