REC tar kjempenedskrivning

REC Silicons fabrikk i Moses Lake, Washington, USA. Foto: REC Silicon.

Barberer bort 2,8 milliarder kroner

REC Silicon melder om et resultat etter skatt på minus 374,4 millioner dollar i 2. kvartal 2018, mot minus 62 millioner dollar i samme periode i fjor.Resultat per aksje ble minus 0,15 dollar kroner, mot minus 0,02 dollar ved samme korsvei i fjor.Resultatet før skatt ble minus 374,4 millioner dollar, sammenlignet med minus 45,6 millioner dollar i fjor.Driftsresultatet før avskrivninger (ebitda) ble minus 9,6 millioner dollar, mot 1,3 millioner dollar året før.Driftsinntektene beløp seg til 58,9 millioner dollar, sammenlignet med 61,4 millioner dollar i 2. kvartal 2017.-Selv om våre halvleder- og silangassvirksomheter i Butte forblir sterke, er det beklagelig at vi måtte redusere bemanningen med 85 høyt kvalifiserte medarbeidere. Til tross for å ha den mest avanserte produksjonsteknologien for polysilisium har REC Silicon ingen tilgang til det største markedet i Kina på grunn av skatten på 57 prosent som Kina har pålagt. Vi er avhengige av at USAs og Kinas regjeringer samarbeider om å avslutte handelskonflikten rundt solenergi for å forhindre ytterligere jobbtap og for å øke verdien av solbransjen i USA og Kina, sier konsernsjef Tore Torvund i Rec Silicon i en melding.Se kvartalspresentasjon LIVE her kl. 08.30 Tar kjempenedskrivningSelskapet tok nedskrivninger på 340,4 millioner dollar i kvartalet knyttet til markedsforstyrrelser som påvirker investeringer fra Kina, markedsbarrierer til primærsilisiummarkeder i Kina og en reduksjon på 30 prosent av arbeidsstyrken ved Moses Lake-anlegget i USA.Tror etterspørselen vil ta seg opp i slutten av tredje kvartalKonsernsjef Tore Torvund i Rec Silicon sier at salgsaktiviteten for silisium er noe bedre i juli enn i juni, og tror aktiviteten vil ta seg opp når fjerde kvartal nærmer seg.-Det vi ser nå i juli er at det har begynt å ta seg litt opp, så det er ikke helsvart lenger, slik det var i juni, sier han til TDN Direkt etter selskapets kvartalspresentasjon torsdag.Konsernsjefen sier annonseringen fra Kina, som kom 31. mai, om å begrense subsidieringen av solkraftindustrien var veldig overraskende, og medførte at det var omtrent ingenting som skjedde gjennom hele juni, skriver TDN Direkt. -Men de som kjøper moduler har inngått kontrakter for å levere strøm innenfor visse tidsfrister, så det som skjer er at når prisene faller venter aktørene så lenge som mulig for å se hvor langt de kommer ned. Samtidig har de en forpliktelse om å levere strøm på et tidspunkt og derfor så tror vi at de vil måtte begynne å kjøpe silisium når man kommer inn i fjerde kvartal, noe som betyr at aktiviteten vil ta seg opp i slutten av dette kvartalet, sier han, og viser til analyseselskapet IHS som anslår at etterspørselen i fjerde kvartal vil bli bedre enn i både årets første og andre kvartal.Les hele rapporten her


Les også