Rødt for Ulltveit-Moe-selskap

Eivind Yggeseth

Resultatet til Umoe Bioenergy endte i rødt i fjor.

Investor og milliardær Jens Ulltveit-Moes konsern Umoe Bioenergy gikk med et overskudd for første gang i 2016 etter å ha tapt 3,4 milliarder kroner på bioetanolproduksjon i Brasil over et tiår. Selskapet fikk da et resultat før skatt på 61 millioner kroner, ifølge DN.I fjor gikk investoren på nok en nedtur i produksjonen av sukkerrør i Brasil, og endte opp med et underskudd før skatt på 267 millioner kroner.- Resultatet skyldes først og fremst at etanolprisene har falt, samtidig som vi i fjor hadde et år med lav oljepris, sier Jens Ulltveit-Moe til avisen.- Vi skiftet ut ledelsen for fem år siden og har drevet et systematisk arbeid med å redusere driftskostnadene, men etanolindustrien i Brasil hatt det vanskelig med oljeprisfallet, forklarer han videre.