Russisk hodebry for Storm Real Estate

Forsøker å komme frem til en restruktureringsplan.

- Grunnet vedvarende utfordrene markedsforhold for kontoreiendom i Sydvest Moskva kombinert med svakere rubelkurs anser Storm Real Estate ASA det som svært sannsynlig at det vil bli rapportert en større nedskrivning av Gasfield-bygningen per 30.06.2018 målt i amerikanske dollar, skriver selskapet i en fersk børsmelding.Med stor sannnsynlighet vil det medføre at selskapet vil havne i brudd med lånebetingelsene sine innen utgangen av tredje kvartal, opplyses det.Videre skriver selskapet at det for øyeblikket er dialog mellom relevante parter med et mål om å komme opp med en restruktureringsplan.Gasfield-bygningen i Moskva, som har et utleibart areal på om lag 11.500 kvadratmeter, er selskapets eneste eiendel etter at det solgte en kontorbygning i St. Petersburg i 2015.Ville strykesStorm Real Estate ønsket tidligere i år å komme seg bort fra hovedlisten på Oslo Børs.Begrunnelsen var at konsernet befinner seg i en utfordrende finansiell posisjon og at det har behov for å redusere kostnader, i tillegg til at det er svært liten omsetning i aksjen.Forslaget ble imidlertid nedstemt på selskapets generalforsamling.I fjor falt aksjen hele 86 prosent på Oslo Børs, mens året så langt har bydd på en opptur på i underkant av 20 prosent.