Sissener tapte på Tesla-veddemål

- Jeg synes juni var en svært utfordrende måned, sier porteføljeforvalter Jan Petter Sissener.

Eivind Yggeseth
Børs

Fondet til Jan Petter Sissener, Sissener Canopus, leverte en negativ avkastning på 1,1 prosent i juni. Tesla trakk porteføljen mest ned, der aksjen steg markant til en topp på 370 dollar i løpet av juni. Sissener satser på kursfall i Tesla-aksjen, såkalt shorting, som betyr at han taper penger når den stiger, skriver DN.- Tesla steg på forventningene om at Elon Musk skulle klare produksjonsmålet sitt, sier Sissener til avisen om Tesla-sjefen.Målet var å klare å produsere 5000 biler i uken før utgangen av andre kvartal. Det klarte Tesla, uten at det imponerer Sissener. - Prisingen på selskapet er helt hinsides. 55 milliarder dollar er for dyrt for et selskap som produserer et par hundre tusen biler i året, sier Sissener til avisen.Til sammen satser han 130 millioner kroner, tilsvarende omtrent fem prosent av fondet, på at aksjen skal stupe. I april i fjor hadde han 50 millioner kroner i veddemålet mot Tesla-aksjen. I november samme år var dette økt til 90 millioner.Les også: Her er Jan Petter Sisseners favorittaksjer  

jan petter sissener
sissener canopus
tesla
short
Nyheter
Børs