Sjefstrateg: Det kan løfte aksjemarkedet

Brian Cliff Olguin

Det ser ut til at inntjeningsboomen fortsetter, ifølge sjefstrateg i Nordea Wealth Management, når ny knallsterk rapporteringssesong snart sparkes i gang.

Denne uken starter rapporteringssesongen, som kan gi opptur for aksjemarkedet igjen, ifølge Leif-Rune Husebye Rein, sjefstrateg i Nordea Wealth Management.«En ny knallsterk rapporteringssesong starter snart i USA og det ser ut til at inntjeningsboomen fortsetter», skriver han i fersk oppdatering.Husebye Rein peker på at det kommer viktige tall fra USA som inkluderer både ISM for industrien og servicenæringen.«Vi får også arbeidsmarkedsrapporten og internasjonal handel. Mike Pompeo planlegger også å besøke Nord-Korea i løpet av uken. Mandag 16. juli kommer US og Russland til å møtes i Helsingfors, Finland», skriver han.Eurosonen får industri, service og sammensatte PMI-er.«Det betyr at vi får tilsvarende PMI-er fra Tyskland, Frankrike, Italia og Spania. Eurosonen får i tillegg tall på arbeidsledigheten, produsentpriser og detaljhandel. Det ventes også industriproduksjon fra Tyskland», supplerer sjefstrategen.PMI-er for kinesisk industri kom inn noe svakere enn ventet i helgen.Uken starter i rødt på børsene i Asia, etter kraftig oppgang - særlig på kinesiske børser fredag.