Skal kronen svekke seg eller styrkes?

Den norske kronen har styrket seg jevnt og trutt siden en euro kostet 9,99 kroner den 21. desember i fjor.

Frem til sommeren satte inn for alvor styrket den norske kronen seg mot euro fra 9,99 til 9,4 kroner.Så snudde kronen igjen og brøt den tekniske støtten på 9,45-nivået samt 50-dagers glidende gjennomsnitt.I det siste har kronen testet og såvidt brutt 200-dagers glidende gjennomsnitt. Skulle den svekke seg ytterligere blir 9,6-nivået kanskje avgjørende. Ryker også det kan vi vi få se 9,72 igjen ganske raskt.På oppsiden er 9,55-nivået avgjørende på kort sikt. Skulle det bli brutt kan det fort komme en styrking tilbake mot 9,5, 9,45 og kanskje 9,4 igjen.Hva sier RSI?Den fallende trendlinjen i RSI-chartet ble brutt og støttet svekkelsen til 9,6-nivået i forrige uke.Det er en positiv undertone for euro mot kronen både på kort og lang sikt, men det ble satt en ny topp under den foregående. Det siste kan signalisere at svekkelsen er forbigående og at trenden, der kronen gradvis styrker seg mot euro, fortsetter på litt lengre sikt.For å ødelegge den muligheten må den lange positive undertonen i RSI-chartet brytes og kronen svekke seg forbi 9,65- og 9,72-nivået igjen.Følg valutakursene live