Slik åpner Oslo Børs

Oslo Børs åpner opp. 

Hovedindeksen på Oslo Børs åpner opp 0,3 prosent til 874,05 poeng. - Positivt driv på de amerikanske børsene tirsdag, gav børsoppgang i Asia i natt. Det er naturlig å anta at børsene i Europa, inkludert Oslo Børs, også vil stige i dag. Oppløftende selskapsresultater, samt positive uttalelser fra den amerikanske sentralbanken vedrørende tollsatser og handelskrig har vært hoveddriverne i verdens finansmarkeder det siste døgnet, skriver Roger Berntsen i Netfonds. - Det er vanskelig å finne et bedre resultat i Akers historieAker ASA og holdingselskaper fikk et resultat før skatt på 1.173 millioner kroner i andre kvartal 2018, mot et resultat på 266 millioner kroner samme kvartal året før. Verdijustert egenkapital (NAV) i Aker var 57,1 milliarder kroner pr andre kvartal, tilsvarende 769 kroner pr aksje, sammenlignet med 571 kroner pr aksje ved utgangen av foregående kvartal. - I andre kvartal har Aker skapt verdier for 16 milliarder norske kroner. 14,7 milliarder ble lagt til vår verdijusterte egenkapital, og 1,3 milliarder ble betalt ut i utbytte til aksjonærene. Det er vanskelig å finne et bedre år i Akers 177-år gamle historie, skriver CEO Øyvind Eriksen. - Fokuset videre vil være hva selskapet klarer å generere i verdi i Aker Energy, og det ble ikke rapportert noe nytt om Aker Energy i kvartalsrapporten. Dette selskapet har en potensiell merverdi utover den bokførte verdien, sier analytiker Steffen Evjan i Danske Bank Markets til TDN Direkt.Pareto Securities mener rapporten overordnet sett var positiv, og peker på at Aker-aksjen sluttet kvartalet med en rabatt til NAV på 19 prosent (ekskludert Aker Energy), samt at rabatten har falt ytterligere etter kvartalets slutt. Meglerhuset tror rabatten vil fortsette å falle mot om lag 15 prosent (inkludert Aker Energy).Norne Securities oppgraderer til kjøpsanbefaling for Aker BP-aksjen og et uendret kursmål på 330 kroner pr aksje. Les også: Aker ASA slipper kvartalstallHandelsbanken presterer i NorgeHandelsbanken Norge fikk et driftsresultat på 620 millioner kroner i andre kvartal 2018, som er uendret fra samme periode året før, skriver selskapet i sin kvartalsrapport onsdag, ifølge TDN Direkt. Korrigert for engangseffekter innebærer driftsresultatet en underliggende resultatvekst på fem prosent.- Et godt kvartal som har vært preget av vekst og fornøyde kunder. Nye kunder og mer forretning med dagens kunder gir økte inntekter. Vi ser at nær og personlig service og rådgivning kaster av seg, sier administrerende direktør Dag Tjernsmo i Handelsbanken Norge. Les også: Handelsbanken slipper tall for 2. kvartalOljeprisenDe amerikanske råoljelagrene steg med 0,6 millioner fat forrige uke, ifølge TDN Direkt, mens det var ventet et lagertrekk på 3,6 millioner fat. BMI Research peker på at handelsspenningene mellom USA og Kina kan komme til å påvirke verdens økonomisk utsikter negativt, ifølge Reuters.- Svakere handelsvekst vil tynge det fysiske oljemarkedet, med shipping, vei- og lufttransportsektorene som er viktige bærebjelker av etterspørselen globalt, sier BMI. Brent-oljen er ned 0,6 prosent til 71,73 dollar per fat. Den amerikanske lettoljen er ned 0,49 prosent til 66,83 dollar per fat. Les også: Oljepriser marginalt ned etter oppbygging i USAs oljelagre