Oljeprisen er stabil fredag morgen etter tre dager med oppgang, og får ifølge Reuters fremdeles støtte av Saudi-Arabias midlertidig stans av all oljeshipping gjennom den strategiske Rødehavet-skipningsveien Bab al-Mandeb-stredet etter et angrep på to oljetanker av Houti-milits onsdag morgen.Volumene som normalt sendes gjennom Bab al-Mandeb-stredet vil dermed sendes rundt Afrikas Horn, hvilket betyr lengre frakttid, meler TDN Finans.-Traderne som er tett på markedet vil være oppmerksomme på at dette ikke er bortfall av tilbud, men det vil få en effekt på flyten og timingen, sier analytiker Richard Mallinson i Energy Aspects, ifølge Wall Street Journal.Ifølge avisen anslår Commerzbank at rundt 4,8 millioner fat olje transporteres gjennom stredet hver dag.- Avhengig av hvor lenge forstyrrelsen varer, kan tilførselen av olje til Middelhavet og Atlanterhavsområdet strammes inn, noe som burde gi støtte til Brent-prisen, skriver banken.Positivt for oljeprisen er trolig også avtalen mellom USAs president Donald Trump og EU-kommisjonens Jean-Claude Juncker som tilsynelatende setter en stopper for den overhengende faren for opptrapping av handelskonflikten, skriver Reuters, ettersom en full handelskrig sannsynligvis ville gitt utslag i etterspørselen etter råvarer som olje.WTI 1. posisjon, som er september-kontrakten, omsettes fredag morgen for 69,63 dollar pr fat, opp 2 cent fatet fra foregående handelsdag, da kontrakten sluttet på 69,61 dollar.Til sammenligning ble WTI-kontrakten handlet for 69,30 dollar pr fat da Oslo Børs stengte torsdag.Brent 1. posisjon, som er september-kontrakten, omsettes fredag morgen for 74,56 dollar pr fat, opp 2 cent fra foregående handelsdag, da kontrakten sluttet på 74,54 dollar.Til sammenligning ble brent-kontrakten handlet for rundt 74,07 dollar pr fat da Oslo Børs stengte torsdag.Brent-spot noteres i morgentimene til 74,51 dollar pr fat.Prisdifferansen mellom nordsjøoljen brent og den amerikanske WTI med september-levering er nå på 4,91 dollar per fat.