Solon-storaksjonær tror på oppgang i boligmarkedet

Tore Aksel Voldberg tror på videre oppgang for norske boligpriser.

I 2017 falt eiendomsaksjer notert på Oslo Børs kraftig, mye preget av frykt for et enda større fall i eiendomsprisene. Mye av volatiliteten i boligmarkedet har den siste tiden vist seg å være overvurdert, og Tore Aksel Voldberg har tjent godt på oppturen. Voldberg har i flere år vært en av de største private handlerne på Oslo Børs, og har satt mye sin egen formue i Solon Eiendom, som utvikler eiendom i store deler av Oslo og Akershus. Voldberg sier til DN at han tror på videre oppgang for boligprisene i Norge. - Norske eiendomspriser ser stabilt gode ut, sier Voldberg som har Solon-aksjer til en verdi av 368 millioner kroner. I 2017 tapte Voldberg 150 millioner kroner etter et solid stup i Solon-aksjen. - Jeg ser 2016, 2017 og 2018 under ett, og slik sett ser det bra ut. Fallet i Solon Eiendom i 2017 er tatt igjen i 2018. Selskapet er godt drevet, sier Voldberg, som tjente hele 360 millioner kroner på børsen i 2016, i hovedsak gjennom sin betraktelige post i eiendomsutvikleren. Ved børsslutt i dag endte Solon Eiendom-aksjen ned 1,41 prosent til 27,90 kroner. På ett år er aksjen opp 51,82 prosent, men ned 7,62 prosent på månedsbasis.