Soloppgang og stjernesmell for XXL

XXL faller med over 20 prosent på børsen fredag morgen.

Fredag er utvikling flat på Oslo Børs. Etter 45 minutters handel står hovedindeksen i 875,15 poeng, ned 0,06 prosent fra gårsdagens sluttnotering.Utviklingen skjer i kjølvannet av president Trumps uttrykte misnøye med Federal Reserves renteøkninger. Uttalelsen har styrket EURUSD til 1,1651, opp fra drøyt 1,16 like før Trumps uttalelse ble kjent.I Asia falt de fleste markedene tilbake fredag morgen norsk tid, men like før stengning bedret de seg signifikant, og børsene endte opp bortsett fra i det japanske markedet. Dette skjer etter at Kinas sentralbank aksepterte ytterligere valutasvekkelse av kinesiske yuan.XXLXXL melder om et resultat etter skatt på 96 millioner kroner i 2. kvartal 2018, mot 135 millioner kroner i samme periode i fjor.Konsensus pekte ifølge TDN Direkt mot et resultat på 147 millioner kroner.Aksjen reagerer kraftig ned, og den handles for 53,40 kroner, 21,12 prosent lavere enn gårsdagens sluttkurs.Scatec SolarSolenergi-selskapet melder om et resultat etter skatt ble 97,8 millioner kroner, mot minus 12,7 millioner kroner i samme periode i fjor.Driftsresultatet ble 150,2 millioner kroner, mot 151,1 millioner kroner året før.Resultatforbedringen er drevet av økte finansinntekter fra valutakontrakter. Gevinst på forward-kontraktene utgjorde 124,1 millioner kroner, mot 0 kroner året før.Scatec Solar-aksjen stiger til 60,40 kroner, opp 3,25 prosent.AqualisAqualis melder om et resultat etter skatt på 1,36 millioner dollar i 2. kvartal 2018, mot 0,08 millioner dollar i samme periode i fjor.Aksjen stiger med 4,22 prosent, til kurs 4,69 kroner.DNODNO har mottatt 62,33 millioner dollar som april-betaling for oljeleveranser til eksportmarkedet fra Tawke-lisensen i den kurdiske delen av Irak, går det frem av en børsmelding.Aksjen opplever medvind ved børsåpningen og stiger til 15,56 kroner, opp 0,88 prosent.AlcoaAluminiumsprodusenten Alcoa dundret ned 13,3 prosent til 41,56 dollar i torsdagens handel på Wall Street.Utviklingen skjedde etter at selskapet senket EBITDA-prognosen for 2018 og viser til USAs innføring av toll på aluminium.Alcoa trekker med seg Norsk Hydro ned 0,92 prosent, til kurs 46,25 kroner, i åpningen på Oslo Børs.SchibstedI kjølvannet av å ha levert sterke tall for 2. kvartal , oppgraderer Barclays kursmålet på Schibsted-aksjen til 340 kroner fra tidligere 270, melder Reuters.Deutsche Bank er ikke like positiv til aksjen og nedgraderer til hold fra tidligere kjøp.Schibsted A-aksjen handles 293,90 kroner like etter børsåpning, opp 1,50 prosent.TeliaMobiloperatøren rapporterer om et resultat per aksje på 0,5 svenske kroner, mot minus 0,07 kroner i samme kvartal i fjor.Telia kjøper Bonnier Broadcasting av Bonnier AB for 9,2 milliarder svenske kroner på kontant- og gjeldfri basis, ifølge en pressemelding.I den norske virksomheten melder selskapet om en EBITDA eksklusive engangsposter på 910 millioner kroner, mot 855 millioner kroner i fjor.Antall totale abonnementer i Norge var 2.335 millioner i kvartalet, mot 2.441 ved samme korsvei i fjor.Telia-aksjen reagerer opp 2,46 prosent, og trekker med seg Telenor-aksjen til 156,35 kroner, opp 0,03 prosent.OljeprisenBrent-oljen er fredag morgen opp 0,91 prosent til 73,16 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 1,03 prosent til 68,53 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 73,63 dollar fatet ved børsslutt i Oslo torsdag.Norges Rederiforbund og Safe kom torsdag frem til en løsning i tarifforhandlingene for riggansatte Safe-medlemmer gjennom Riksmekleren.1.550 offshorearbeidere vender tilbake til jobb etter at partene har kommet til enighet. Streiken varte i ni dager.Saudi Arabia venter betydelige trekk i oljelagrene i andre halvår av 2018, sier det saudiske energidepartementet i en uttalelse, ifølge Bloomberg News.Departementet sier også at Saudi-Arabias råoljeeksport i juli vil være på om lag juni-nivåene, men at eksporten vil falle med 100.000 fat per dag i august.