Spotify økte antallet abonnenter

Spotify legger frem tall for andre kvartal.

A trading post sports the Spotify logo on the floor of the New York Stock Exchange, Tuesday, April 3, 2018. Spotify, the No. 1 music streaming service which has drawn comparisons to Netflix, is about to find out how it plays on the stock market in an unusual IPO. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew
Børs
Strømmegiganten Spotify hadde i andre kvartal 180 millioner aktive brukere, og 83 millioner betalende premium abonnenter. Det gir en vekst på henholdsvis 30 og 40 prosent sammenlignet med samme kvartal i fjor. Ifølge konsensus sammenfattet av Bloomberg var det ventet at selskapet ville ha 82,4 millioner betalende abonnenter, og 179 millioner aktive brukere.Selskapets totale inntekter beløp seg til 1.273 milioner euro, opp 26 prosent fra samme periode i fjor. Av dette utgjorde inntekter fra premium-abonnement 1.150 millioner euro, mens den reklamefinansierte løsningen bidro med 123 millioner euro.
Selskapet hadde et underskudd på 90 millioner euro i kvartalet, mot ventet 105 millioner. 
Underskuddet i andre kvartal i fjor var på 79 millioner euro. I rapporten skriver Spotify at tapet inkluderer en utgift på 30 millioner euro knyttet til notering på New York børsen og 32 millioner euro i sosiale kostander.Spår videre vekstSelskapet oppgir at de forventer videre vekst i årets tredje kvartal. Spotify spår et antall aktive brukere på mellom 188-193 millioner. 85-88 millioner av disse tror selskapet vil være betalende abonnenter.Videre skriver selskapet at de forventer inntekter på 1.200 til 1.400 millioner euro, og et tap på 20-100 millioner euro.