Statistiker dro inn en halv milliard på aksjemarkedet

Tjent seg søkkrik på aksjemarkedet og legekontorer.

Kjetil Myrlid Aasen fra Sogn og Fjordane har i det stille bygget seg opp en betraktelig formue, og ble i fjor kastet lys på da han realiserte 619 millioner kroner av sin eierandel i Melin Medical. Nå har Myrlid levert fjorårets regnskap for selskapet Myrlid as der han tjente 590 millioner kroner, ifølge DN. Myrlid er utdannet statistiker fra Universitetet i Bergen, aktiv sjakkspiller, og medeier i fotballklubben Start i Kristiansand. I tillegg er han aksjonær og sjef i Gaming Innovation Group, og eier betraktelige poster i farmsiselskaper som PCI Biotech og Photocure. Myrlid velger og vraker selskaper ved bruk av statistikk, og har en ukomplisert tilnærming til investering. - Jeg ser helt enkelt på aksjemarkedet som odds og tilhørende sannsynligheter, sa Myrlid til DN i fjor. 220 millioner fra fjorårets inntjening ble satt i banken, mens 84 millioner ble plassert i aksjemarkedet.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også