Eivind Yggeseth

Storebrand-forvalter: - Jeg er litt skremt

-Folk må tenke at dette er investeringer.

Resultatsesongen har så langt vært preget av unormalt store kursreaksjoner. På fredag stupte sportsgiganten XXL 26 prosent etter å ha lagt frem skuffende tall. Store selskaper som Orkla, Europris, Schibsted og Gjensidige har også beveget seg et tosifret antall prosent i forbindelse med sine tall.I følge Storebrand-forvalter Hans Thrane Nielsen er de voldsomme markedsreaksjonene symptomatisk for et marked preget av nerver i helspenn, skriver DN.– Det er enormt hvor store kursreaksjonene er på rapportene som er blitt lagt frem så langt, sier forvalteren til avisen.– Det er underlig. Folk må tenke at dette er investeringer og ikke bli revet med hvis resultatene er under eller over forventningene, legger han til.Han viser til at relativt små resultatavvik på rundt tre prosent har ført til store kursutslag på syv til ti prosent.– Jeg er litt skremt. Som aktiv investor burde man egentlig bruke dette til å posisjonere seg, men det har vi ikke gjort. Nå er det midt i ferien og da er vi ikke i posisjonsstemning, sier Nielsen til DN.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også