Styrket i synet på Kongsberg Automotive etter EU-rekord

Sparebank 1 Markets ble ikke mindre bull etter at ferske tall viste at bilsalget i EU var rekordhett i juni.

Salget av nye biler økte med 5,2 prosent i EU i juni, viser tallene fra European Automobile Manufacturers Association (ACEA), som ble lagt fram tirsdag.Totalt ble det solgt rundt 1,5 millioner biler, noe som er ny rekord for en juni-måned.Analytiker Petter Kongslie i Sparebank 1 Markets mener tallene er svært positive for Kongsberg Automotive (KOA), både på absolutt og relativ basis da selskapet er overeksponert mot Europa. I en fersk oppdatering viser han til at merker som har introdusert nye SUVer og crossovere var de som økte mest i juni, noe som er positivt fordi 25 prosent av KOAs inntekter stammer fra interiør.Han viser til at premiumbiler generelt har mer innhold pr. bil, og at det er en trend mot det han kaller økt "premiumisering", noe som betyr en kontinuerlig økning i innholdet til premiumbiler, samt at man ser en økt adoptering av komfortteknologi i massemarkedet. Topp 10-kundene vokserSparebank 1 Markets-analytikeren påpeker videre i oppdateringen at flere av topp 10-kundene til KOA kunne melde om innvannende vekst i løpet av juni. Ifølge Kongslie økte Volkswagen salget med 13 prosent drevet av merkene med nye SUVer, mens den nest største bilprodusenten i Europa, PSA Group, økte salget med hele 66 prosent.Videre økte Volvo og Jaguar salget med henholdsvis 29 prosent og 19 prosent, drevet av sine nye biler Volvo XC40 og Jaguar E-Pace. Hegnar.no har forøvrig prøvekjørt XC40 som er kåret til årets bil i Europa for 2018. Les testen her. Stor oppside- Vi anbefaler kundene våre å akkumulere KOA-aksjer på forventninger om et solid andre kvartal 2018, som vi 1) mener har en attraktiv risk/reward fra guidingen i forbindelse med den nylige obligasjonsutstedelsen og 2) vil gi støtte til vårt langsiktige investeringscase, skriver Kongslie avslutningsvis i oppdateringen.Sparebank 1 Markets opererer med et kursmål på 15 kroner.Onsdag formiddag omsettes aksjen for 9,74 kroner etter en opptur på en drøy prosent.Meglerhuset ser dermed en potensiell oppside på 54 prosent for Kongsberg Automotive som har falt 17 prosent på børsen hittil i år. Sparebank 1 Markets fungerte forøvrig rådgiver i forbindelse med selskapets rettede emisjon på 386,4 millioner kroner som ble fullført i slutten av juni.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også