Svakere marginer for telegigant

In this Tuesday, May 2, 2017 photo, people walk past a Verizon store in Manhattan's midtown area, in New York. Verizon Communications is buying Straight Path Communications for about $3.1 billion, ending a bidding war with AT&T over the wireless licenses company, announced Thursday, May 11, 2017. (AP Photo/Bebeto Matthews) Bebeto Matthews

Verizon leverte allikevel bedre enn analytikernes forventninger.

Den multinasjonale telegiganten Verizon Communications rapporterer tall for 2. kvartal.Resultatet kom inn på 4,2 milliarder dollar, mot 4,5 milliarder dollar i fjor.Justert resultat per aksje ble 1,20 dollar i andre kvartal, sammenlignet med et resultat på 0,96 dollar per aksje samme periode året før.Det var på forhånd ventet et justert resultat pr aksje på 1,14 dollar, ifølge estimater innhentet av Factset.Selskapets GAAP-rapporterte resultat per aksje kom inn på 1,00 dollar, mot 1,07 dollar i fjor. Selskapet skriver at resultatet per aksje inkluderte en nettoeffekt på 21 cent fra Trumps skattereform og endrede regnskapsregler.Resultatet før skatt ble 5,5 milliarder dollar, mot 7,0 milliarder dollar ved samme korsvei året før.Driftsresultatet endte på 6,6 milliarder dollar, mot 8,0 milliarder dollar i fjor.EBITDA-marginen ble 34,1 prosent for 2. kvartal 2018, mot 39,9 prosent året før. Dette var drevet av høyere OPEX, spesielt økte salgs- og administrasjonskostnader. Driftsinntektene endte på 32,2 milliarder dollar, mot ventet 31,78 milliarder dollar og 30,5 milliarder dollar året før.- Verizon er ekstremt godt posisjonert for fremtiden. Våre finansielle og operasjonelle resultater for første halvår 2018 var sterke. Dette beviser vi gjennom serviceinntekter, inntjening og vekst i operasjonell kontantstrøm i et svært konkurranseutsatt marked, sier konsernsjef Lowell McAdam i rapporten.Selskapet ser driftsinvesteringer i 2018 nær den lave enden av intervallet 17,0-17,8 milliarder dollar inklusive kommersiell lansering av 5G.