Svein Støle tjener grovt på aksjer

Har urealiserte milliardverdier.

Pareto-general Svein Støle plasserer overskuddet fra meglerhuset og andre deler av konsernet i sine egne investeringer, og det kaster rikelig av seg, skriver DN (bak betalingsmur).Resultatet før skatt i toppselskapet Pareto as, som er heleid av Støle, kom inn på 1,29 milliarder kroner i fjor. Dette var opp fra 882 millioner kroner året før.- Realisert avkastning og utbytte i morselskapet sto for i overkant av en tredjedel av konsernets resultat før skatt, skriver styret ifølge avisen i sin årsberetning.Selskapet mottok nærmere bestemt 191 millioner kroner i utbytter.Opplysninger fra DNs aksjonærregister viser at Støle solgte seg ut av Norsk Hydro og TGS, og porteføljen av børsnoterte norske aksjer hadde ved årsskiftet en samlet markedsverdi på 2,68 milliarder kroner.Men nøkterne Støle har bokført de samme aksjene til 1,51 milliarder kroner i regnskapet, og sitter ifølge avisen derfor med urealiserte gevinster på nærmere 1,2 milliarder kroner.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også