Telia kjøper Get

Telia kjøper Get og TDCs norske virksomhet.

Telia har tirsdag inngått avtale om å kjøpe Get og TDCs norske virksomhet, ifølge en pressemelding tirsdag.Prisen er tilsvarende en selskapsverdi på 21 milliarder kroner, opplyses det.Telia venter å generere fulle run rate-synergier på 600 millioner kroner innen 2021 gjennom kryssalg innen B2C og B2B, samt redusere kundefrafall og realisere andre kostnadseffektiviseringer.Integreringskostnader vil komme på rundt 200 millioner kroner årlig i 2019 og 2020.- Dette er en strategisk milepæl i vår og norsk telehistorie. Det nye selskapet vil bli en fullverdig totalleverandør og en industriell utfordrer i markedet. Vi vil bli en slagkraftig og uavhengig konkurrent til markedslederen. Det er bra for samfunnet, og det er bra for alle norske forbrukere, sier Abraham Foss, adm. direktør i Telia Norge i meldingen.Avtalen forutsetter godkjennelse av konkurransemyndighetene som ventes i løpet av andre halvdel 2018.