Tesla i pengetrøbbel - ber om tilbakeføring av betaling

FILE - In this Dec. 14, 2016, file photo, Tesla CEO Elon Musk listens as President-elect Donald Trump speaks during a meeting with technology industry leaders at Trump Tower in New York. Musk has apologized for calling a British diver involved in the Thailand cave rescue a pedophile. In a series of tweets late Tuesday, the Tesla CEO said he had "spoken in anger" on Sunday after diver Vern Unsworth accused Musk of orchestrating a "PR stunt" by sending a small submarine to help divers rescue the soccer players and their coach from a cave. (AP Photo/Evan Vucci, File) Evan Vucci

Tesla er i pengenød og ber noen av underleverandørene om å betale tilbake noe av det de allerede har fått for sine produkter, ifølge The Wall Street Journal.Bønnen til underleverandørene stiller spørsmål ved selskapets pengebeholdning. Den skal ha blitt gradvis mindre ettersom produksjonsproblemene har økt over tid, melder avisen.Les også: JP Morgan ser Tesla-aksjen ned 40 prosentEt notat som Wall Street Journal har fått tilgang til, viser at Tesla ber sine underleverandører om tilbakeføring av en «meningsfull andel» av de pengene bilprodusenten har betalt dem siden 2016. Leverandørene blir kort og godt bedt om å bidra til at Tesla blir et overskuddsforetak.Selskapsledelsen har ikke villet kommentere notatet i detalj, men innrømmer at de søker tilbakebetaling fra noen leverandører fra omtrent den tiden.Eksperter på bilproduksjon sier det ikke er uvanlig at produsenter vil be om en lavere pris fra underleverandører som har utsikter til å få store kontrakter i framtiden. Men det betegnes som svært uvanlig at slike utspill er tilbakevirkende.– Dette er nærmest uhørt og viser at Tesla er i en desperat situasjon, sier Denne Virag, en bedriftsrådgiver som i 40 år har fulgt bilindustrien tett.Tesla har svidd av rundt en milliard dollar i kvartalet og satt i første kvartal i år igjen med en kjent reserve på 2,7 milliarder dollar. Men selskapet har hatt problemer med å balansere pengebeholdningen med ønsket om å vokse og sende nye modeller ut på markedet.(©NTB)Tesla falt 2,1 prosent på Nasdaq fredag og hadde med det falt 11 prosent den siste måneden. Mandag er aksjen ned 4 prosent til 301 dollar i førhandelen.