FILE - In this Jan. 28, 2008 file picture a worker protects himself from the hot steel at the furnace at the ThyssenKrupp steel factory in Duisburg, Germany. The company announced Wednesday, Sept. 20, 2017 a planned 50-50 joint venture with Tata Steel of India. (AP Photo/Martin Meissner, file) Martin Meissner

ThyssenKrupp splittes opp?

Det er store ting på gang.

I går kveld varslet Ulrich Lehner at han går av som styreleder i det tyske industrikonsernet ThyssenKrupp.Avgangen skjer bare to uker etter at toppsjef Heinrich Hiesinger forsvant ut døren.Splittes opp?Analytikere håper ifølge Bloomberg nå på at selskapet splittes, noe som ventes å frigjøre skjulte verdier.- Lehner har vært en av de tydeligste motstanderne av en oppdeling, så om noe vil dette øke snarere enn dempe forhåpninger om at dette nå blir veien videre ThyssenKrupp, skriver JPMorgan-analytiker Bruna Haq.Svenske Affärsvärlden viser til en Jefferies-analytiker som mener at selskapet nå står overfor et veivalg, med en «aggressiv restrukturering» som det mest sannsynlige utfallet.Aggressiv svenskeBlant de mest ivrige tilhengerne av en oppdeling er det svenske aktivistfondet Cevian, med Christer Gardell i spissen.Fondet med 18 prosent av stemmene har ifølge nettstedet kritisert ledelsen offentlig og krevd en ny mindre konglomeratrettet strategi for selskapet.Svenskene har også støtte fra sine amerikanske kolleger i Elliott.Stiger kraftigAffärsvärlden trekker frem av ThyssenKrupp og Tata Steel etter to års forhandlinger nylig ble enige om å slå sammen sine europeiske virksomheter for stålproduksjon i et joint venture.ThyssenKrupp reagerer kraftig opp på Frankfurt-børsen, og stiger hele 7,6 prosent til 22,21 euro.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også