2017 ble nok et godt år for den Stavanger-baserte investoren Kristian Falnes (55). Gjennom sitt private investeringsselskap, Kristian Falnes as, leverte den tidligere forvalteren et resultat før skatt på 54 millioner kroner, mot 50 millioner kroner året før, melder DN.I følge årsrapporten hadde selskapet en gevinst ved realisasjon av verdipapirer på hele 41,6 millioner kroner. Dette er i stor grad knyttet til salget av Skagen AS der Falnes innkasserte 30 millioner kroner, skriver DN.Flere aksjerSelskapets handelsportefølje besto av 43 prosent aksjer ved utgangen av 2017, mot 32 prosent i 2016, og 18 prosent ved utgangen av 2015. Porteføljen besto av 18 prosent selskapsobligasjoner, mot 23 prosent året før, fremgår det i årsrapporten. - He-he, det er vel alltid håp. Jeg sitter med aksjer, så da er det vel håp, sier Falnes til .Bull på seismikkFalnes har eksponert seg for oppturen i oljenæringen gjennom seismikkselskapet Polarcus. Han eier 2,04 prosent av selskapet med en markedsverdi på 1.264 millioner norske kroner. Den Stavanger-baserte investoren forventer en reprising av selskapet.- Seismikk er normalt det som får oppsvinget først og vi får håpe det strammer seg til slik at det blir bra prising på selskapene igjen. Det er det lenge siden det har vært, sier Falnes til Dagens Næringsliv.