Onsdag kveld ble det kjent at Facebook fikk et resultat på 1,74 dollar per aksje i 2. kvartal 2018, mot 1,32 dollar samme periode året før. På forhånd var det ventet et resultat på 1,72 dollar per aksje, ifølge Factset.Omsetningen endte på 13,23 milliarder dollar i kvartalet, mens det var ventet en omsetning på 13,36 milliarder dollar. Samme periode i fjor var omsetningen 9,32 milliarder dollar.Facebook-aksjen klatret 1,3 prosent i ordinær handel onsdag, med falt hele 20,23 prosent i utvidet handel etter at rapporten ble offentliggjort. Investorene flyktet fra Facebook-aksjen, og barberte vekk 129 milliarder dollar, tilsvarende 1.048 millioner kroner og nesten et norsk statsbudsjett, fra selskapets markedsverdi. En som fikk skikkelig juling i går var den norske stjerneforvalteren Ole Andreas «Tigergutt» Halvorsen fra Østfold.Ifølge DN har hedgefondet hans rundt 9,35 millioner aksjer i Facebook, som før gårsdagens presentasjon var verdsatt til 16,5 milliarder kroner. Krakket i Facebook førte til at verdien på Viking Global Investors Facebook-posisjon stupte med 3,3 milliarder kroner.