Toppsjef tilbyr seg å gå av etter hvitvaskingsskandale

Den norske konsernsjefen Thomas Borgen (54) i Danske Bank tilbyr seg å gå av.

Danske Bank har i lenger tid vært under etterforskning på bakgrunn av mistanker om hvitvasking av penger i forbindelse med transaksjoner utført av bankens kunder i Estland i en periode mellom 2008 og 2011.Thomas Borgen har i over 20 år hatt flere sentrale roller i Danske Bank. Han ble konsernsjef i København for fem år siden, skriver DN.Onsdag la banken frem halvårsresultatet i København, der skandalen var tema. Borgen har åpnet for å ta hele ansvaret og slutte i jobben om nødvendig.- Du har vurdert din egen stilling?- Ja, jeg har diskutert med styret om det hadde vært bedre om jeg trer til side. Men styret har ønsket at jeg tar ansvaret for at vi kommer gjennom denne saken, sier han til avisen.Les også: Danske Bank slipper resultat Les også: Danske Bank tar grep etter hvitvaskingsskandale Les også: Danske Bank-topp trekker seg Les også: Danske Bank har vedtatt bot