Toppsjefen snakker om mulig nedleggelse – aksjen stuper

Tirsdag peker pilen marginalt opp på Oslo Børs. I skrivende stund står hovedindeksen i 874,88 poeng, opp 0,25 prosent. Siden nyttår er Oslo Børs opp 7,42 prosent.Rekordnoteringen ble satt for noen uker siden.11. juni sluttet hovedindeksen på 899,91 poeng mens intradagrekorden på 902,29 poeng fant sted 12. juni. Aksjesjef Gaute Eie i ABG Sundal Collier frykter at vi nærmer oss en korreksjon.- Det er bare å spenne seg fast. Jeg vet ikke når neste fall kommer, men jo lenger veksten i verdensøkonomien varer jo nærmere kommer det, sier Eie til DN.OljeEt fat Nordsjøolje omsettes for 77,87 dollar, opp 0,74 prosent. Oljeanalytikere mener Opecs produksjonspolicy og tilbudsforstyrrelser driver prisene, ifølge Reuters.EquinorEquinor og partnerne i Troll-lisensen leverte tirsdag en plan for videreutvikling av Troll-feltet på norsk sokkel til Olje- og energidepartementet.Selskapet vil investere 7,8 milliarder kroner og bidra til å forlenge levetiden på Troll-feltet til utover 2050. Forventet fremtidig kontantstrøm fra Troll er anslått til 1.650 milliarder kroner.Equinor er uforandret på 213,70 kroner.Link MobilityLink Mobility Group meldte mandag at de har fått et bud på alle aksjer i selskapet fra Victory Partners VIII Norway til en pris på 225 kroner pr aksje, hvilket representerer en 27,4 prosent premie over sluttkurs forrige fredag. Dette verdsetter selskapet til nærmere 3,4 milliarder kroner.Det budet er ikke porteføljeforvalter Jan Petter Sissener fornøyd med.- Vi mener selskapet har betydelig potensial over budet og håper at det kommer andre kjøpere på banen. Ambisjonsnivået til kursen når vi kjøpte aksjene for rundt to år tilbake var høyere enn det, sier Sissener til DNMandag hoppet aksjen 26,84 prosent til 224 kroner, mens den nå er uforandret på 224 kroner.REC SiliconREC Silicon meldte mandag at de nedbemanner Moses Lake-anlegget med 40 prosent, og reduserer produksjonen med 25 prosent. Det sendte aksjen ned 16,59 prosent. Tirsdag faller aksjen ytterligere 8,51 prosent til 0,70 kroner.- Vi er i en finansiell situasjon som gjør at vi ikke har så stor handlefrihet. Det vi gjør nå er å redusere bemanningen og kostnadene for å tilpasse oss den krevende situasjonen, sier Torvund.Rec-sjef Tore Torvund utelukker ikke at en full nedleggelse av Moses Lake-fabrikken kan bli et utfall. Thin Film ElectronicsPoorab Shah tiltrer som direktør for programvare i Thin Film Electronics. Han tar over rollen for Christian Delay, som nylig fikk stilling som kommersiell direktør i selskapet.Aksjen klatret fort til 1,52 kroner, mens den nå omsettes for 1,42 kroner, ned 0,28 prosent.SeadrillAlle punktene i restruktureringsplanen er oppfylt, opplyste Seadrill i en børsmelding mandag kveld.- Vi er glade for å komme ut av Chapter 11 og bevege oss framover med et solid finansielt grunnlag som vi vil fortsette å bygge og styrke selskapet på, sier styreleder og storaksjonær John Fredriksen.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også