Regnskapet til Gamst Invest as, der Morten Gamst Pedersen eier 80 prosent og pappa Ernst Pedersen og onkel Olav Werner Pedersen eier ti prosent hver, viser en fortjeneste på 11 millioner kroner i fjor, ifølge DN.Verdien på Gamst Pedersens markedsbaserte aksjer steg i fjor til 22 millioner kroner, opp fra 15 millioner kroner, ifølge avisen. Porteføljen består blant av it, shipping og inkassovirksomhet.Gamst Pedersen har i flere år satset på it-selskapet Itera. Aksjen har de seneste tre årene klatret over 300 prosent, og så langt i år har den steget 40 prosent. Det gir fotballspilleren en papirgevinst på 5,5 millioner kroner i år, ifølge avisen.Han har så langt en papirgevinst på 6,4 millioner kroner, så fremt han ikke har kjøpt eller solgt betydelig.- Mye av investeringsstrategien går ut på å ikke gjøre noe dumt. Så får vi se hvor lenge det holder. Vi hører veldig lite på meglere og analytikere. Vi tror at når meldingene kommer ut, så er mye av gevinsten allerede tatt, sier Olav Werner Pedersen til avisen.