Tre taperaksjer stuper til ny bunnotering

Fredag finner vi tre aksjer som faller til en ny bunnotering på Oslo Børs.Dagens store taper er XXL som opplever et krakk etter å ha levert skuffende kvartalstall. Aksjen omsettes nå for 55 kroner, ned 18,76 prosent. Tidligere i dag var aksjen nede i 52,20 kroner.XXL melder om et resultat etter skatt på 96 millioner kroner i 2. kvartal 2018, mot 135 millioner kroner i samme periode i fjor. Konsensus pekte ifølge TDN Direkt mot et resultat på 147 millioner kroner.Driftsinntektene beløp seg til 2.331 millioner kroner, sammenlignet med 2.054 millioner kroner i 2. kvartal 2017. Analytikernes forventninger lå her på 2.390 millioner kroner.XXL har signert syv leieavtaler for butikkåpninger i 2018, hvorav fire i Norge, én i Sverige og to i Østerrike. Dette inkluderer fem butikker som ble åpnet innen utgangen av 2. kvartal.Les også: Dette er de verste aksjene på Oslo BørsDet er heller ingen god dag for aksjonærene i Oceanteam og Shelf Drilling, som begge opplever nye bunnoteringer.Oceanteam faller 8,86 prosent til 0,72 kroner mens Shelf Drilling faller 1,37 prosent til 57,01 kroner.Det skal sies at volumet på de to sistnevnte ikke er betydelig.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også