Trump vil be EU om å droppe straffetoller

USAs president Donald Trump sier han onsdag vil foreslå for EU at begge parter stanser ekstratoller, blokader og subsidier.

President Donald Trump speaks at an event called Face-to-Face with our Future, Wednesday, June 27, 2018, in the South Court Auditorium on the White House complex in Washington. (AP Photo/Susan Walsh) Susan Walsh
Børs
– EU kommer på besøk til Washington i morgen for å forhandle om en handelsavtale. Jeg har en idé til dem. Både USA og EU dropper alle toller, blokader og subsidier! Da ville man endelig kunne kalle det et fritt marked og rettferdig handel! Håper de gjør det, vi er klare – men det kommer ikke til å skje, skriver presidenten på Twitter.Onsdag ankommer EU-kommisjonens president Jean-Claude Juncker Washington. Planen er at han skal forsøke å overtale Trump til å la være å innføre ekstratoll på biler og bildeler fra europeiske land.Forholdet mellom EU og USA har vært anstrengt siden Trump i vår innførte ekstratoll på import av aluminium og stål. EU har svart med å øke tollen på en rekke industri- og forbruksvarer fra USA.(©NTB)