USA-børser: Jobbrapport ga luft under vingene

Månedens viktigste ble sluppet fredag samtidig som Donald Trump innførte toll på kinesiske varer.

Trader Fred DeMarco, left, and Anthony Rinaldi work on the floor of the New York Stock Exchange, Wednesday, March 14, 2018. U.S. stocks are edging lower Wednesday morning as Boeing and other industrial companies take losses. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew

De amerikanske børsene fikk luft under vingene fredag. De amerikanske tollene på kinesiske varer som trådte i kraft i løpet av dagen, og ble besvart av Kina med toller i samme grad, hadde ingen negativ effekt på de amerikanske børsene gjennom dagen. Dow Jones avsluttet opp 0,4 prosent til 24,451. S&P500 steg 0,9 prosent til 2,760, mens Nasdaq styrket seg 1,3 prosent til 7,688. Den viktige arbeidsmarkedsrapporten (non-farm payrolls) viste fredag at 213.000 nye jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren i USA i juni, ifølge tall fra amerikanske myndigheter. Konsensus lå ifølge vår finanskalender på 195.000 jobber, mens ledighetsraten var ventet til 3,8 prosent, ifølge Direkt Makro. Arbeidsledigheten kom inn på 4,0 prosent. Sysselsettingsveksten for foregående måned ble revidert fra en oppgang på 223.000 til en oppgang på 244.000. Lønnsveksten på årsbasis var i perioden 2,7 prosent, mot en ventet oppgang på 2,8 prosent. Gjennomsnittlig arbeidstid var 34,5 timer pr uke i perioden, mot ventet 35,5. Alle sektorer ble styrket med helsetjenester på topp etter en økning på 1,4 prosent. Dagligvarer gjorde det verste med en økning på 0,3 prosent. På selskapsfronten var det farmasøytiske selskapet Biogen største vinner. Selskapets alzheimermedisin har vist positive resultater i en omfattende klinisk studie. Aksjen endte opp nesten 20 prosent.Apoteket Walgreens, som på torsdag steg 2,7 prosent etter nyheten om et fullført oppkjøp av 40 prosent av den kinesiske sektorkollegaen Guo Da, fortsatte opp fredag ​​med 1,5 prosent. Loop Capital høynet kursmålet på Apple til 210 dollar fra tidligere 195 dollar og har en kjøpsanbefaling. Aksjen steg 1,4 prosent. Renten på den tiårige amerikanske statsobligasjonen var nede 1 poeng til 2,82 prosent.