Vil fjerne prisgulvet på flyreiser

Tiltaket har til hensikt å styrke turismen, og åpner for at flyselskapene kan senke prisene så lavt de vil.

Argentinas president Mauricio Macri vil ifølge Bloomberg News fjerne prisgulvet på flyreiser innenlands fra og med 15. august, skriver TDN Direkt.Tiltaket har til hensikt å styrke turismen, og åpner for at flyselskapene kan senke prisene så lavt de vil, men omfatter kun rundreiser, og kundene må kjøpe billettene 30 dager på forhånd.Argentina har i lengre tid hatt en relativt høy minstepris på flybilletter innenlands, blant annet for å beskytte landets bussindustri, ifølge flere flyselskaper.Et av regjeringens argumenter for å gå bort fra prisgulvet, er at det mister effekt på grunn av den høye inflasjonen, ifølge nyhetsbyrået.Norwegian Air Shuttle, som har driftstillatelse for 153 ruter i og fra Argentina, er fornøyde med beslutningen, skriver TDN Direkt.- Dette tiltaket vil bidra på en avgjørende måte til å booste utviklingen av den kommersielle luftfartsektoren i Argentina, sier administrerende direktør Ole Christian Melhus i Norwegian Air Argentina, ifølge Bloomberg.