Vinner-aksjen hoppet 25 prosent

Enkelte aksjonærer har opplevd en fantastisk start på uken.

Onsdag klatret hovedindeksen på Oslo Børs 0,30 prosent før den sluttet på 874,10 poeng.Totalt ble det omsatt aksjer og egenkapitalbevis for 4 milliarder kroner.Store selskaper som Yara og DNB la på seg henholdsvis 3,60 og 1,05 prosent mens Equinor falt 0,52 prosent.EU-kommisjonen har som ventet vedtatt toll på stålprodukter. EØS-nasjonene Norge, Island og Liechtenstein slipper imidlertid unna.OljeprisenDe amerikanske råoljelagrene steg med 0,6 millioner fat forrige uke, mens det var ventet et lagertrekk på 3,6 millioner fat, ifølge TDN Direkt.BMI Research peker på at handelsspenningene mellom USA og Kina kan komme til å påvirke verdens økonomiske utsikter negativt, ifølge Reuters.- Svakere handelsvekst vil tynge det fysiske oljemarkedet, med shipping, vei- og lufttransportsektorene som er viktige bærebjelker av etterspørselen globalt, sier BMI.Brent-oljen falt 0,23 prosent til 71,40 dollar per fat. AkerAker fikk et resultat før skatt på 1,17 milliarder kroner i 2. kvartal 2018, mot et resultat på 266 millioner kroner samme kvartal året før. Verdijustert egenkapital (NAV) i Aker var 57,1 milliarder kroner per andre kvartal, tilsvarende 769 kroner per aksje, sammenlignet med 571 kroner per aksje ved utgangen av foregående kvartal.- I 2. kvartal har Aker skapt verdier for 16 milliarder norske kroner. 14,7 milliarder ble lagt til vår verdijusterte egenkapital, og 1,3 milliarder ble betalt ut i utbytte til aksjonærene. Det er vanskelig å finne et bedre år i Akers 177 år gamle historie, skriver CEO Øyvind Eriksen.- Fokuset videre vil være hva selskapet klarer å generere i verdi i Aker Energy, og det ble ikke rapportert noe nytt om Aker Energy i kvartalsrapporten. Dette selskapet har en potensiell merverdi utover den bokførte verdien, sier analytiker Steffen Evjan i Danske Bank Markets til TDN Direkt.Aker-aksjen steg 0,16 prosent til 623 kroner.SchibstedTirsdag la Schibsted frem knalltall for 2. kvartal, og Arctic Securities høynet kursmålet på A-aksjen fra 310 til 325 kroner.Analytiker Henriette Trondsen forklarer, ifølge TDN Direkt, oppjusteringen med høyere estimater på rubrikkmarkedsplasser i Spania og Norge, samt for Lendo. På den negative siden jekker Trondsen, ifølge nyhetsbyrået, ned sine estimater for Schibsteds Publishing-virksomhet.Tirsdag klatret Schibsted A-aksjen 12,59 prosent mens B-aksjen la på seg 11,32 prosent. Onsdag sluttet A-aksjen på 295 kroner (-0,34 prosent) mens B-aksjen endte på 271 kroner (+0,18 prosent).Star Bulk CarriersStar Bulk Carriers, som kjøpte alle Songa Bulks skip i våres, ble notert på Oslo Børs mandag. Aksjen får hard medfart og toppet onsdagens taperliste. Aksjen endte på 103,9 kroner, ned 5,11 prosent.IdexMandag ble det kjent at Idex’ sensorer for biometriske kort med doble grensesnitt har gjennomført integrering og validering hos Feitian.Nyheten førte til at aksjen hoppet 10,37 prosent til 2,98 kroner. Onsdag fortsatte kursoppgangen og aksjen endte dagen på 4,02 kroner, opp 25,43 prosent.