Aibel skal bygge nytt Sverdrup-anlegg

Aibel er tildelt kontrakt av Equinor for byggingen av fase 2 av landkraftanlegget på Haugsneset.

Equinor har tildelt Aibel kontrakten for byggingen av fase 2 av landkraftanlegget på Haugsneset øst for Kårstø, ifølge en melding fra Aibel tirsdag.Kontraktsummen er rundt 500 millioner kroner og er den sjette store Johan Sverdrup-kontrakten til Aibel, opplyses det.Videre heter det i meldingen at Aibel skal bygge en ny omformerstasjon med dobbel kapasitet i forhold til anlegget i fase 1.Arbeidet starter umiddelbart og vil i prosjekteringsfasen engasjere cirka 50-60 ansatte det første året.I selve konstruksjonsfasen, som startet etter sommeren 2019 på Haugsneset, vil rundt 120 Aibel-ansatte være involvert. I tillegg kommer bidrag fra underleverandører.Det ferdige anlegget skal leveres til Equinor ved utgangen av 2021, opplyses det.- Det er både en ære og en stor tillitserklæring at vi nå fortsetter samarbeidet med Equinor og kommer til å spille en sentral rolle i fase to av Johan Sverdrup. Her bygger vi også P2-prosessplattformen og leverer dermed viktige bidrag til mer miljøvennlig drift på norsk sokkel, sier Aibels konserndirektør for Feltutvikling og Havvind, Nils Arne Hatleskog.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også