Analysesjef venter børshopp i dag

Det kan gå mot en sprek børsåpning, tror analysesjef Roger Berntsen.

Børs

Netfonds Banks analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs (OBX-indeksen) åpner opp 0,7 prosent, eller innenfor intervallet [0,5, 0,9] prosent. «Jobbtallene fra USA (Non-farm payrolls) skuffet fredag, dog tallene fra de foregående månedene ble kraftig oppjustert. Investorene responderte for øvrig med å sende alle de toneangivende indeksene (Dow Jones, S&P500 og Nasdaq) opp. De asiatiske børsene steg også mandag (i natt norsk tid). Gitt dette positive bakteppet bør de europeiske børsene, inkludert Oslo Børs, starte i positivt terreng i dag. Når det er sagt, nyhetsoverskrifter knyttet til handel, tollsatser og proteksjonisme preger fortsatt verdens finansmarkeder. Oljeprisen er ned 0,2 dollar (- 0,3 prosent) fra fredagens nivåer», skriver Berntsen.Børsene i AsiaDet er blandet utvikling på Asia-børsene manda. Markedene preges av Kinas nyeste straffetoll-trussel mot USA. Tidligere denne måneden kunngjorde amerikanske myndigheter at de vurderte å innføre en ny straffetoll på om lag 1.650 milliarder kroner på kinesiske varer. Dette løfter straffetollen på kinesiske varer fra ti prosent til 25 prosent. - I løpet av de siste månedene er ideen om handelskrig brukt som en unnskyldning av aktiva-forvaltere for å trekke seg ut av fremvoksende markeder, som har skapt en slags likviditets-strøm som har gjort det svært vanskelig for markeds-indekser å kjempe imot, sa Mark Tinker i Framlington Equities Asia til CNBC. - Det er ingen tvil om at det er mye støy i det som ellers er en rolig sesong for mange investorer, sa Tinker. Nikkei er ned 0,1 prosent til 22.555,13 poeng, mens den bredere Topix-indeksen er ned 0,5 prosent. Hong Kongs Hang Seng ere opp 0,7 prosent, samtidig som Shanghai Composite er ned 0,7 prosentSørkoreanske Kospi er ned 0,1 prosent . Straits Times i Singapore kliner til med en oppgang på 1,0 prosent.OljeprisenMandag morgen er oljeprisene relativt stabile, og kan sammenlignes med prisene ved børsslutt fredag forrige uke. Oppmerksomheten til markedsaktørene er blant annet rettet mot at USAs utenriksminister Mike Pompeo søndag lovet at USA vil gjeninnføre sanksjonene mot Iran, skriver TDN Direkt. Fra tirsdag vil ikke iranske myndigheter lenger kunne kjøpe amerikanske sedler og omfattende sanksjoner rettet mot iransk industri blir innført. De siste og viktigste sanksjonene som gjeninnføres, rammer olje- og banksektorene og innføres fra 4. november, ifølge NTB.For øvrig viste Baker Hughes ukentlige riggtelling fredag kveld at antallet oljerigger i USA gikk ned med to rigger i forrige uke, mens antallet gassrigger falt med tre rigger. Brent 1. posisjon, som er oktober-kontrakten, omsettes mandag morgen for 73,32 dollar pr fat, opp 0,2 prosent.Til sammenligning ble Brent-kontrakten handlet for rundt 73,50 dollar pr fat da Oslo Børs stengte fredag.USA De amerikanske børsene steg fredag.Ved børsslutt stod Dow Jones opp 0,5 prosent til 25.462. Den bredere S&P 500 steg også 0,5 prosent til 2.840, mens teknologitunge Nasdaq var opp 0,1 prosent til 7.812.Fredag ettermiddag ble det sluppet en av månedens viktigste rapporter, non-farm payrolls.  Den viste at det ble skapt 157.000 nye jobber utenfor jordbrukssektoren i USA i juli. Forventningen var på 190.000 jobber, melder Reuters.Slik gikk det med de norske aksjene i USA og CanadaOslo Børs fredagOsebx endte ned 0,07 prosent til 891,83 poeng fredag. Gjennom våren og sommeren har indeks beveget seg i en horisontal fortsettelsesformasjon mellom 865 og 911 poeng. Det ligger motstand ved 900 og 911 poeng, og støtte ved 891, 865 og 840 poeng.

Dette skjer i dag: ResultatUtenlandske- Etter børsåpning: MosaicMakro- 08:00, Tyskland industriordrer, juni- 10:00, EMU Sentix investortillit, augustAnnet- 08:00, Norwegian trafikktall, juli

Nyheter
Børs