Analytiker om Bakkafrost: - Kan være derfor aksjen får litt juling

Analytiker Knut Ivar Bakken i Danske Bank Markets mener lakseaksje faller i overkant mye.

Bakkafrost tynger tirsdag, etter å ha lagt frem resultater for 2. kvartal. Aksjen er i skrivende stund ned 4,56 prosent på Oslo Børs, noe analytiker Knut Ivar Bakken i Danske Bank Markets mener er litt mye.- Alt annet likt synes jeg det er litt mye at aksjen skal falle 4,56 prosent, sier Bakken til TDN Direkt.Han tror mye av det handler om investeringsprogrammet, der man skal investere tre milliarder danske kroner over fem år, og det ved første øyekast ikke ser ut som man får så mye igjen for det volummessig.- Men deler av driftsinvesteringene påvirker potensielle volumer utover det som kommuniseres frem til 2023. Det er fornuftige investeringer det de gjør, men det kan være aksjen får litt juling siden en del av de som har investert i dag heller ser på kortsiktig cash flow, sier analytikeren.Han mener det i så fall er en feilaktig tilnærming, alt annet likt, ettersom selskapet har vist god evne til å allokere investeringer tidligere.- Så lenge selskapet gjør gode investeringer, som de historisk sett har gjort hele tiden, så synes jeg det er bra at de finner områder der de kan vokse, selv om man må vente litt på de volumene, sier han til nyhetsbyrået.SalgsanbefalingDanske Bank Markets har før eventuelle justeringer en salgsanbefaling på aksjen, grunnet høy prising, men mener som nevnt at dagens kursreaksjon er litt overdrevet.- Sånn sett har vi kanskje ventet på en liten korreksjon, men jeg synes ikke tallene i dag, alt annet likt, skulle indikere at i dag skulle være dagen for det, sier analytikeren.Videre sier Bakken at det åpenbart var negativt at selskapet måtte nedjustere ventet slaktevolum i 2018, som følge av den biologiske situasjonen ved lokaliteten A-13 Borðoyarvík,- De er sikkert ikke den eneste oppdretteren som må nedjustere volumguidingen i år, men det er negativt at de ikke ser ut til å nå de opprinnelige volumene. Men hvis man løfter blikket litt og ser fremover, er det klart at de gjør mye riktig og at det er mye volumvekst som kommer i dette selskapet fremover. Operasjonelt så fortsetter selskapet å rapportere sterke marginer, sier han til TDN Direkt.Bakkafrost rapporterte blant annet omsetning, operasjonelt driftsresultat og resultat før skatt over konsensusforventningen, men Bakken påpeker at resultatene havnet helt på linje med snittestimatene dersom man justerer for en engangseffekt i det operasjonelle driftsresultatet på 1,62 danske kroner per kilo i perioden.Jekker ned estimaterPareto Securities viser ifølge nyhetsbyrået også til at det underliggende resultatet kom inn på linje med forventningene, men reduserer sine resultatestimater for 2018 med to prosent. For 2019 og 2020 nedjusteres estimatene med cirka én prosent grunnet valutaeffekter.«Selskapet reduserer volumguidingen for 2018 fra 51.000 tonn til 49.000 tonn, siden noe fisk har blitt slaktet tidlig på lavere vekter etter dårlig ytelse i 2. kvartal. Selv om dette har en negativ effekt på 2018-estimatene, motvirkes det nesten av det sterke andrekvartalsresultatet», skriver meglerhuset i en oppdatering.Til tross for nedjustering av resultatestimatene gjentar Pareto Securities en salgsanbefaling på aksjen, med tilhørende kursmål på 435 kroner.


CFO

NattoPharma ASA • Lysaker