Analytiker om Equinor: - Kursnedgangen en overreaksjon

Carnegie-analytiker mener kursnedgangen i Equinor er en overreaksjon i forhold til utvalgets uttalelser.

Equinor falt rundt tre kroner per aksje fredag formiddag, før aksjen senere kom litt opp igjen. Analytiker Oddvar Bjørgan i Carnegie mener ifølge TDN Direkt kursnedgangen er en overreaksjon i forhold til utvalgets uttalelser.- Så vidt jeg har oppfattet, er det for tiden ingen sterk politisk vilje til å redusere statens eierandel i Equinor. Dette har vært en ikke-sak de siste årene og jeg forventer ikke at rapporten skal endre mye på det, sier Bjørgan til nyhetsbyrået.I utredningen skriver utvalget blant annet til at eierskapet i Equinor innebærer vesentlig eksponering mot norsk sokkel og selskapsspesifikk risiko, mens energiaksjene i SPU er bredt diversifisert på tvers av selskaper, teknologier og geografiske områder.«Halvparten av Equinor-aksjene kan selges uten å komme i konflikt med regjeringens uttalte formål med eierskapet, som er å beholde hovedkontoret i Norge. Denne halvdelen har noe lavere markedsverdi enn energiaksjene i SPU sett under ett, men må antas å gi større risikoreduksjon ved salg», heter det i utredningen.Equinor faller i skrivende stund 0,09 prosent på Oslo Børs.


Les også