Eivind Yggeseth

Anbefaler salg av NRS

Sparebank 1 Markets jekker ned.

Gårsdagens kvartalstall fra Norway Royal Salmon (NRS) kom inn på den skuffende siden, og reaksjonene fra analytikerstanden lar ikke vente på seg.Nordea har tatt ned kursmålet, men gjentatt sin kjøpsanbefaling. Danske Bank har også tatt ned kursmålet, i tillegg til å vrake sin kjøpsanbefaling .Analytiker Tore A. Tønseth i Sparebank 1 Markets er heller ikke fornøyd. Han nedgraderer NRS fra hold til selg, går det ifølge ilaks.no frem av et notat.- Det er fortsatt langsiktig vekstpotensiale i NRS, men kostnadene går i feil retning og veksten kommer langsommere enn vi forventet. Basert på våre nye estimater, er NRS nå dyrt på 2018-multipler med 16x (justert) P/E (aksjekurs/resultat per aksje) mot 11-15x for sammenlignbare selskaper, skriver han.Kvartalstallene viste at NRS måtte slakte nesten 70 prosent mer fisk i 2. kvartal i år enn i samme periode i fjor.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også