<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

Andreassen: Et enormt økonomisk tap

Kan ikke huske sist jeg tok en topptur, men det blir definitivt flere i årene som kommer, skriver sjeføkonom Jan L. Andreassen i ferskt blogginnlegg.

Publisert 28. aug. 2018 kl. 12.31
Oppdatert 28. aug. 2018 klokken 15.27
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 312 ord

«Det som forbauset meg mest var hvor lite man måtte gjøre for å få folk ut av uføretilværelsen», skriver sjeføkonom i Eika Gruppen Jan L. Andreassen i et innlegg på sin blogg.Forrige helg var han og resten av teamet i Eika Gruppen på fjelltur, nærmere bestemt Gaustatoppen. Dag Otto Lauritzen, tidligere profesjonell syklist, og fast deltager på TV-programmet Huskestue, holdt et foredrag om det å få folk til å yte sitt beste. Historiene viste at det å ta en sykkeltur, eller en oppmuntrende telefon, er nok til å endre en skjebne.Håpløs sløsingEtter å ha vært på Arendalsuka og hørt våre rikspolitikere kjekle om temaer som angår de færreste nordmenn, men med det alltid så spennende tema «kampen om taburettene», var det ifølge sjeføkonomen forfriskende å høre fra en som klarer å gjøre noe med et av våre største samfunnsproblemer, manglende aktivitet og motivasjon hos voksne mennesker.«Alle politiske partier bes ta en runde med Dag Otto Lauritzen», lyder det fra Andreassen.Han viser til at nær ti prosent av den voksne befolkning (18-67 år) her i landet i dag er uføretrygdet.«En håpløs sløsing med mennesker, og et enormt økonomisk tap. Fremfor å aksentuere små skiller vi har mellom etablerte politiske partier, håper jeg at noen tar tak i Lauritzens ideer og omgjør dem til en nasjonal handlingsplan for å få folk til å bli mer aktive», skriver Andreassen i innlegget.- LønnsomtAlle egalitære mennesker bør engasjere seg, mener sjeføkonomen. Blant de lavest utdannede av oss er én av fem i yrkesaktiv alder uføretrygdet.For samfunnet kan det ifølge Andreassen være bedre bruk av penger til å hjelpe trygdede av alle slag til å bli bedre kjent med turlivet i Norge, enn å oppfylle valgløfter fra 2017.«Lønnsomt er det også. Hver person som kan fjernes fra uførhet, kan gjennom et aktivt liv tilføre samfunnet mange millioner kroner», Eika-økonomen.Tirsdag forrige uke var Andreassen gjest på HegnarTV. Se sendingen her!