Apple løftet Warren Buffet

Onsdag steg Apple til ny all-time high. Det smakte godt for Warren Buffet og alle den andre aksjonærene.

Warren Buffets Berkshire Hathaway hadde ved utgangen av mars 239,6 millioner Apple-aksjer. Gitt at tallet fremdeles var det samme da Apple smalt opp 5,9 prosent til ny all-time onsdag (han kan ha kjøpt mer siden det) steg verdien med hele 2,6 milliarder dollar, tilsvarende 21,3 milliarder kroner.Buffet lastet ifølge Marketwatch opp med Apple-aksjer i første kvartal og gitt at antallet fremdeles er det samme har aksjene, og basert på onsdagens sluttkurs på 201,50 dollar, gir det beholdningen av Apple-aksjer en verdi på 48,3 milliarder dollar. Det er også opp pene 8 milliarder dollar (65,7 milliarder kroner) fra utgangen av mars.Apple, som Buffet ifølge CNBC omtaler som «an unbelievable company», har steget 19,1 prosent så langt i år og 35,4 prosent de siste 12 måndene.Børsverdien på Apple økte onsdag med 55,2 milliarder dollar (453 milliarder kroner) til 992,7 milliarder dollar (8.150 milliarder kroner). Selskapet er da også svært nære å bli det første selskapet i verden som passerer 1.000 milliarder dollar i børsverdi.Det norske oljefondet har også noen aksjer i Apple, tilsvarende en eierandel på 0,94 prosent. Ved årskiftet hadde de en verdi i balansen på 8,07 milliarder dollar. Gitt det samme antallet aksjer i dag har verdien økt til 9,61 milliarder dollar, tilsvarende 78,9 milliarder kroner. Det er opp 12,9 milliarder kroner siden nyttår.