Axactor forlater snart Sverige

"CF-WESENBERG, CF Wesenberg"

Styret har godkjent flytteplan.

Axactor varslet i mars markedet om sin intensjon om å flytte sitt registrerte kontor fra Sverige til Norge for å redusere byrden av administrative utgifter og å oppnå en mer effektiv konsernstruktur.Selskapet gjentar budskapet i en børsmelding onsdag, men kan fortelle at styret nå har godkjent flytteplanen, som i dag har blitt registrert hos svenske myndigheter.Flyttingen vil fortsatte kreve godkjennelse fra en ekstraordinær generalforsamling, som vil avholdes i Stockholm 17. august - med andre ord på fredag førstkommende.KjendistungtJohn Fredriksens Geveran Trading er største aksjonær i Axactor, med 15,58 prosent.Torstein Tvenge er tredje størst med sine 4,53 prosent, mens Ferd innehar 4. plassen på aksjonærlisten med 3,45 prosent.Arne Blystads Songa Trading er 5. største aksjonær på 3,07 prosent.Axactor faller 0,3 prosent til 23 kroner på Oslo Børs onsdag ettermiddag.