Både opp og ned i Asia

FILE - In this Nov. 9, 2017, file photo, U.S. President Donald Trump, right, chats with Chinese President Xi Jinping during a welcome ceremony at the Great Hall of the People in Beijing. The Trump administration has once again declined to brand China a currency manipulator, but it did target that country and five others for special monitoring for what the administration says are practices that are worsening America's trade deficit. (AP Photo/Andy Wong, File) Andy Wong

Lite fremskritt i samtaler mellom USA og Kina.

Børsene i Asia utvikler seg blandet fredag.I Tokyo er Nikkei like før stengetid opp 0,8 prosent til 22.596,86, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,7 prosent til 1.709,20.Tall fra japanske myndigheter viste en kjerneinflasjon på 0,8 prosent på årsbasis i juli, mot ventet 0,9 prosent ifølge vår makrokalender.Dette er godt under Bank of Japans inflasjonsmål på 2,0 prosent.Samtaler avsluttetI Shanghai stiger både large cap-indeksen CSI 300 og Shanghai Composite 0,1 prosent. Hang Seng er ned 0,4 prosent.Handelskrigen mellom USA og Kina eskalerte i går med innføring av nye tollsatser, og pågående samtaler ble torsdag avsluttet uten nevneverdige fremskritt.Kospi-indeksen i Sør-Korea stiger 0,5 prosent.«Down under» har Australia fått enda en ny statsminister , og Sydney-børsen stiger 0,2 prosent.Asia-oversikten her.


Les også