- Begynner vi å se virkningene av at boligprisene har snudd opp igjen?

Skulle boligbyggingen snu opp igjen, peker nå alle piler i norsk økonomi opp, ifølge Nordea-økonom.

Børs

Tirsdag morgen fikk vi byggearealstatistikk, som viste at antallet igangsettingstillatelser steg for andre måned på rad.«Begynner vi se virkningene av at boligprisene har snudd opp igjen?», spør  sjeføkonom Kjetil Olsen i Nordea Markets i morgenrapporten.Han viser til at igangsettingen av boliger har vært den eneste komponenten i norsk økonomi som har vist svakhet det siste året.«Skulle boligbyggingen snu opp igjen også, peker nå alle piler i norsk økonomi opp», skriver Nordea-økonomen.35,3 prosent oppAntall igangsettingstillatelser til nye boliger steg 35,3 prosent fra juni til juli, ifølge sesongjusterte tall fra Statistisk sentralbyrå (SSB).Det ble i juli gitt igangsettingstillatelse til 2.570 boliger.Igangsatt bruksareal steg 22,0 prosent fra juni - til 332.400 kvadratmeter.Kronetrend inntaktØkonomene i Handelsbanken Capital Markets venter ingen nøkkeltall for norsk økonomi tirsdag.«Krysset EUR/NOK steg for 4. dag på rad i går og endte på 9,699 ved stengning i New York. I løpet av nattetimene har krysset krøpet videre opp til 9,705-nivået, det høyeste siden 3. mai», heter det i morgenrapporten.Økonomene peker på at den svake kronetrenden siden første halvdel av juli dermed er intakt, og bakteppet er økt risikoaversjon, blant annet som følge av handelsspenninger og en svak utvikling i råvarebaserte valutaer.«Kronen fikk derimot et løft mot amerikanske dollar i går, etter at den amerikanske presidenten uttrykte misnøye med rentehevingene fra Fed, samt valutakursmanipulasjon, både fra Kina og Europa. Valutaparet EUR/USD bunnet ut på 1,1394 i og har fortsatt oppgangen til 1,1535 i asiatisk handel», heter det i rapporten.

eiendom
boligprisene
igangsettingstillatelser
makro
nordea markets
handelsbanken capital markets