Blir Buffetts nestes storsatsning i India?

Nati Harnik

Berkshire Hathaway skal være i samtaler om å kjøpe en større eierandel i det største selskapet for digitale betalinger i India, Paytm.

Warren Buffetts investeringsselskap, Berkshire Hathaway, skal være i samtaler med det største selskapet i India for digitale betalinger, Paytm, skriver CNBC.Nettstedet viser til at flere medier rapporterer om det samme, deriblant Economic Times og den indiske finansavisen, Mint.Ifølge nettstedet diskuterer Berkshire en investering mellom 20 milliarder og 25 milliarder rupi, som tilsvarer 286 og 357 millioner dollar, i One97 Communications, morselskapet som står bak Paytm.Det tilsvarer en eierandel på 3-4 prosent i One97 Communications.De to partene kan komme til enighet om investeringen i løpet av et par ukers tid, som kan verdsette Paytm til 10 milliarder dollar, skriver CNBC.Det vil i tilfelle blir Buffetts første investering i India. Paytm er Indias største mobile handelsplattform og har blant annet japanske SoftBank og den kinesiske tech-giganten Alibaba og dets fintech-partner, Ant Financial, inne på eiersiden.