Børsmelding sender aksje til himmels

Fredag peker pilen ned på Oslo Børs. Ved lunsjtider står hovedindeksen i 902,29 poeng, ned 0,71 prosent.Olje/EquinorEt fat Nordsjøolje omsettes for 71,76 dollar, ned 0,43 prosent.Fokus i oljemarkedet er fremdeles på effekten av USAs sanksjoner mot Iran, og handelskonflikten mellom USA og Kina.- Oljeprisene stiger svakt fredag på bekymringer om at USAs gjeninnføring av sanksjoner mot Iran vil føre til strammer tilbud, men den eskalerende handelskonflikten mellom Washington og Beijing holder markedet tilbake fra ytterligere gevinster, skriver Reuters.Equinor faller 0,42 prosent til 215,10 kroner.Interoil Exploration & ProductionInteroil Exploration & Production rapporterer om en bruttoproduksjon på 1.667 fat oljeekvivalenter per dag i Colombia i juli 2018, mot 2. 208 fat oljeekvivalenter per dag måneden før. Det skriver selskapet i en produksjonsrapport fredag. Oljeproduksjonen utgjorde 1.258 fat per dag, mot 1.788 fat per dag i forrige måned. Reduksjonen skyldes i hovedsak stengingen av Vikingo-brønnen 5. juli, skriver selskapet. Aksjen hopper hele 24,11 prosent til 5,20 kroner.Wilh. Wilhelmsen HoldingWilh. Wilhelmsen har lagt frem tall for årets andre kvartal. Her kunne vi lese at resultatet endte på minus 201 millioner dollar, mot minus 100 millioner dollar året før. Omsetningen endte på 222 millioner dollar, mot 344 millioner dollar i fjor.- Et mer negativt sentiment i global handel, og potensielle innførsler av ytterligere tariffer og restriksjoner, skaper usikkerhet på mellomlang basis, heter det i rapporten.A-aksjen faller 2,03 prosent til 183,20 kroner mens B-aksjen faller 2,67 prosent til 182 kroner.Questerre EnergyQuesterre Energy Corporation melder om et resultat etter skatt på 0,6 millioner kanadiske dollar i 2. kvartal 2018, mot minus 3,6 millioner dollar i samme periode året før.Driftsinntektene beløp seg til 9,3 millioner dollar, sammenlignet med 4,1 millioner dollar i 2. kvartal 2017.Questerre-aksjen faller 1,45 prosent til 3,13 kroner.PhotocurePhotocure får skikkelig juling etter de siste dagenes rally. Aksjen omsettes nå for 41 kroner, ned 8,17 prosent. Tidligere i dag var aksjen nede i 39,65 kroner.Onsdag la selskapet frem sine kvartalstall, noe som sendte aksjen opp 7,13 prosent. Torsdag la aksjen på seg ytterligere 16,58 prosent.Blant de som kunne glede seg over oppgangen er tankreder Herbjørn Hansson og sønnen Alexander Hansson. Det trenger de etter en elendig utvikling i Nordic American Tankers og Nordic American Offshore.Les også: Pengene renner ut fra familien Hansson.