Borr Drilling stenger Oslo-kontoret

Alle forretningsfunksjonene skal lokaliseres i Dubai.

Borr Drilling har besluttet å stenge Oslo-kontoret, ifølge selskapets ferske kvartalsrapport.- For å videreutvikle selskapet, øke effektiviteten til driften og redusere kostnader, har selskapet besluttet å omplassere Oslo-kontoret, som hovedsakelig besto av rengskaps- og finansfunksjoner, og sentralisere alle forretningsfunksjoner på Dubai-kontoret, skriver selskapet. Det dreier seg om en håndfull ansatte som må ta valget om de vil flytte til Dubai.Hegnar.no har tidligere forsøkt å få en kommentar til flyttingen, uten å lykkes.I forbindelse med oppkjøpet av konkurrenten Paragon Offshore, har bemanningen i Paragons gamle organisasjon på land blitt redusert fra 162 til 52 ansatte.Det er også planlagt ytterligere nedbemanninger, spesielt ved Paragons Houston-kontor som en del av integreringsfasen som snart er sluttført.Fagforeninger i Paragon har protestert kraftig på nedbemanningsprosessen.Ikke først uteBorr Drilling blir det andre riggselskapet i løpet av kort tid som flytter fra den norske hovedstaden.I mai fikk Hegnar.no bekreftet at Seadrill-selskapet North Atlantic Drilling skulle flytte hovedkontoret fra Oslo til Stavanger for å bli en del av organisasjonen til Seadrill i etterkant av restruktureringen.Les også: Flytter tilbake til oljehovedstadenBorr Drilling blir også det andre oljeservieselskapet som kutter sin norske virksomhet det seneste året.Seismikk-selskapet Polarcus besluttet å stenge Stavanger-kontoret, som sysselsatte en person, i tredje kvartal i fjor.- Dette var en del av et kostnadsrasjonaliseringsprogram, som dekker våre globale onshore- og offshore operasjoner, som selskapet utførte for å adressere den vedvarende motvinden som møter olje- og gasskontraktører, skrev finansdirektør Hans-Peter Burlid i en epost til Hegnar.no i mai.