Buffett: -Amerikanske aksjer vil alltid være bedre enn obligasjoner

Dagens bursdagsbarn mener at iPhone er ekstremt underpriset.

I et intervju med CNBC torsdag, sa investorlegenden Warren Buffett at det er ingen tvil om at en «kurv» med amerikanske aksjer alltid vil gi bedre avkastning enn obligasjoner over tid.-Aksjer er betydelig mer attraktive. Over tid vil bedrifter som leverer høyere avkastning på kapitalen gjøre det bedre enn obligasjoner som gir tre prosent i året, sa mangemilliardæren under intervjuet.På spørsmål om han kjøper aksjer i disse dager, sa han: - Vi kjøpte aksjer i morges, og begrunnet det med at amerikanske aksjer er verdt mer nå enn for noen tiår siden, fordi de har vunnet tilbake mange av inntektene.iPhone er underprisetTidligere denne måneden ble det kjent at Buffett, som i dag fyller 88 år, hadde økt posisjonen sin i Apple med fem prosent i løpet av årets andre kvartal. I følge Bloomberg liker han og Berkshire Hathaway teknologikjempen blant annet på grunn av deres lojale kunder. Selskapets posisjon i Apple er verdt over 50 milliarder dollar.-For kundene er iPhone ekstremt underpriset sammenlignet med nytten den gir, sa Buffett i et intervju med Bloomberg.


Les også